Hírolvasó

Humánerőforrás-menedzsment, kicsit másképp – Elítélték a 21 éves embercsempészt

Behir.hu - 4 óra 22 perc
Folytatólagosan, vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette és csekély mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége miatt a Battonyai Járási Ügyészség vádirata alapján 3 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt a Battonyai Járásbíróság előkészítő ülésén egy Magyarországon büntetlen előéletű 21 éves Romániában élő, román állampolgárságú férfit, akit kétszer is embercsempészeten kaptak.

Kézilabda: A Békés nem adott be licenckérelmet, a NEKA maradt az NB I-ben

Behir.hu - 5 óra 17 perc
Az NB I/B-ben 3. helyen záró békési klub nem adott be klublicenc-kérelmet az NB I-re, így a jobbik kieső NEKA maradt az élvonalban – jelentette be a Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos oldalán.

Békés vármegyei rendőrök vették át tiszti kinevezésüket

Behir.hu - 6 óra 11 perc
2024. június 7-én, pénteken Békés vármegyéből ketten vették át első tiszti kinevezésüket dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitánytól Budapesten, a Rendőrségi Igazgatási Központban.

Pléjsztésön – Hamis játékkonzolokkal telepakolt kamiont tartóztattak fel Gyulán

Behir.hu - 7 óra 4 perc
Több mint ezer hamis játékkonzollal pakolták plafonig azt a kamiont, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyulánál állítottak meg.

Lonovics László: XX. Táblaképfestészeti Biennálé és még néhány...

Behir.hu - 7 óra 57 perc
A Behir.hu szerkesztősége figyelemmel kíséri a helyi kortárs művészet alakulását. Most Lonovics Lászlót kérdeztük arról, hogy milyen munkafolyamatok előtt áll, és hol láthatóak alkotásai.

Százezrével rajzottak a kérészek

Behir.hu - 8 óra 58 perc
A Körös-Maros Nemzeti Park területén kanyargó Körösökön és a Maroson a szokásosnál több mint két héttel korábban, már május végén lezajlott az egyik leglátványosabb természeti jelenség: a kérészek rajzása, azaz a tiszavirágzás.

Az EU 665 ezer adag, madárinfluenza elleni oltóanyaghoz biztosít hozzáférést

Behir.hu - 9 óra 59 perc
Az Európai Bizottság közbeszerzési szerződést írt alá 665 ezer adag, az állatról emberre terjedő (zoonózisos) influenza elleni vakcina szállítására, amelynek keretében a részt vevő tagállamok hozzáférnek a madárinfluenza-járvány megelőzését szolgáló oltóanyagokhoz.

Hamarosan eltűnnek a választási plakátok Békéscsabáról is

Behir.hu - 2024, június 11 - 20:00
A vasárnapi helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választást követően 30 nap áll a jelöltek és a jelölő szervezetek rendelkezésére a választási plakátok eltávolítására. Amennyiben július 9-e után is fent lesznek a plakátok, bírságra számíthatnak.

Horvát balátlövőt igazolt a Békéscsabai Előre NKSE

Behir.hu - 2024, június 11 - 19:15
A csabai klub 2025. június 30-ig érvényes szerződést kötött a horvát Sara Sabliccsal, aki a francia első osztályban szereplő Hand Ball Club Saint-Amand együttesétől érkezik a Viharsarokba – jelentette be az egyesület kedden.

Békés megye hírei - Híradó - 2024. 06. 11.

Behir.hu - 2024, június 11 - 19:00
A Békéscsabai Médiacentrum, 7.tv Híradója. - 2024. 06. 11.

Fülöp Csaba önkormányzati képviselő közleménye

Behir.hu - 2024, június 11 - 18:45
Fülöp Csaba független önkormányzati képviselő a választást értékelő közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz. Írását változtatás nélkül közöljük!

Boér Gábor lett a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia szakmai vezetője

Behir.hu - 2024, június 11 - 18:15
Július elsejétől a korábbi békéscsabai vezetőedző, Boér Gábor veszi át a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia szakmai irányítását. A fiatal szakvezető – aki Szekeres Lajost váltja – három éves szerződést kötött a klubbal.

Békéscsabán is a héten indul a 95. Ünnepi Könyvhét programsorozata

Behir.hu - 2024, június 11 - 17:45
A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése idén 95. alkalommal rendezi meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményét, az Ünnepi Könyvhetet. Az esemény partnerének idén is felkérték a békéscsabai önkormányzatot, így a vármegyei eseményeket a Békés Megyei Könyvtár szervezi június 12-e és 17-e között.

Ismét elindul a nyári diákmunkaprogram Békés vármegyében

Behir.hu - 2024, június 11 - 17:07
Idén több mint ezerötszáz 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanuló és egyetemi hallgató vállalhat nyári diákmunkát július-augusztusban Békés vármegyében. A program megvalósításához a kormány több mint 305 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít vármegyénkben – tájékoztatott a Békés Vármegyei Kormányhivatal.

Elfogadták a gyermekvédelmi törvény módosítását

Behir.hu - 2024, június 11 - 16:12
A pedofil bűncselekmények elévülésével, a pedofilnyilvántartással és a pedofil bűnelkövetők feltételes szabadlábra helyezésével kapcsolatban is tartalmaz rendelkezéseket a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosítása, amelyet kedden fogadott el az Országgyűlés.

Atlétika Eb: Csabai sprinterrel remekelt a váltó, Bogdán 23. lett

Behir.hu - 2024, június 11 - 15:18
A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club gerelyhajítója nem jutott a döntőbe, a csabai nevelésű, de gödöllői színekben szereplő Steigerwald Ernővel a soraiban a 4x400 méteres váltó országos csúccsal jutott a fináléba a római atlétikai Európa-bajnokságon.

Pap János: Meglepetés volt a 11 százalékos eredmény

Behir.hu - 2024, június 11 - 14:22
Pap János, a DK, MSZP, Párbeszéd-Zöldek és a Nép Pártján békéscsabai polgármesterjelöltje kedden a behir.hu megkeresésére elmondta, hogyan értékeli a június 9-ei választások eredményeit.

Miniszteri elismerésben részesült dr. Gulyás Imre és dr. Kása Róbert

Behir.hu - 2024, június 11 - 13:29
Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter – dr. Takács Árpád főispán javaslatára – Magyary Zoltán születésének évfordulója alkalmából a Közigazgatás Szolgálatáért Érdemérem kitüntetést adományozott dr. Gulyás Imre járási hivatalvezetőnek, s Miniszteri Elismerő Oklevelet dr. Kása Róbert hatósági főosztályvezetőnek.

Szezont zártak a pólósok

Behir.hu - 2024, június 11 - 12:35
Szombaton az OB II-es csapat utolsó bajnoki mérkőzésével, hétfőn pedig a békéscsabai Rendezvénypajtában megtartott évzáró ünnepséggel végképp lezárta a klub a 2023–2024-es esztendőt.

Hírek

Cím
2024. évi választás döntés határozatai

Határozat polgármester és egyéni-listás választás eredményének…

Ingatlan-árverési hirdetmény

A NAV Békés Vármegyei Adó-és Vámigazgatósága által 2998022719…

Bélmegyer konyha heti menü

2024. 06. 03 - 2024. 06. 14.

Szavazólapok elfogadása

A választási bizottság ülése a helyi önkormányzati képviselő és…

Jegyzkv. nyilvántartásba vételről, sorsolásról és a szavazó lap adattartalmáról

A választási bizottság ülése a helyi önkormányzati képviselő és…

Határozatok jelöltek nyilvántartásba vételéről

Polgármesteri és egyéni listás jelöltek nyilvántartásba vétele…

Határozat egyéni listás jelöltek nyilvántartásba vételéről

Önkormányzati képviselőjelöltek nyilvántartásba vétele

Határozat a polgármesteri és egyéni listás jelöltek nyilvántartásba vételéről

Polgármesteri és egyéni listás jelöltek nyilvántartásba vétele…

Ajánlattételi kiírás

A beszerzés tárgya: Az óvoda- és iskolatej program…

Árverési hirdetmény

Ingatlan-árverési hirdetmény:

Oldalak