Behir.hu

Feliratkozás Behir.hu hírcsatorna csatornájára Behir.hu
Frissítve: 10 óra 30 perc

Anno 1923 - Békés vármegye és a világ 1923. szeptember második felében

2023 szep 23 - 15:18
Megyerendezés következtében öt település elkerült tőlünk, volt is elkeseredettség. Kinevezések, jelentkezések és veszett állatok. Szüreti mulatság Gyulán, kellemetlen felhangokkal. Hír a határátkelésről és találtak egy hidat, mely senkinek sem kellett

Gyulára érkezett a Petőfi Sándorról szóló vándorkiállítás

2023 szep 23 - 14:39
A hétvégén Gyulára érkezett a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából nyílt vándorkiállítás. Az „Átröpűlök hosszában hazámon” című tárlat egyedi megközelítéssel, élményszerűen mutatja be a költő életművét.

Jótékonysági futás a CsabaParkban a koraszülöttmentő javára

2023 szep 23 - 13:49
A CoolKlíma munkatársai a Polar klíma színeiben 2020 szeptemberében vettek részt először a Linamar évente megrendezésre kerülő jótékonysági futóversenyén, amelyet a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány javára szerveznek. Azóta minden évben rajthoz álltak.

Visszatér a Békéscsabai Lecsófesztivál, termelői piac is lesz

2023 szep 23 - 13:09
Nyolc év kihagyást követően tér vissza a Békéscsabai Lecsófesztivál, amelyet szeptember 30-án és október 1-jén rendez meg a Szeretlek Békéscsaba Egyesület a Gabonamúzeum területén. A kétnapos eseményen gyermekprogramokkal, koncertekkel, hagyományos főzőversennyel és termelői piaccal várják az érdeklődőket.

Az új tanévben is lehet csatlakozni a Bursa Hungarica ösztöndíj-pályázathoz

2023 szep 23 - 12:34
A békéscsabai önkormányzat ismét csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz – erről döntött a képviselő-testület a szeptember 21-ei ülésen.

Amna Zulfiqar médiakutató: Gondot jelentenek az álhírek a közösségi médiában

2023 szep 23 - 11:27
„A közösségi média használatának társadalmi hatásai Közép-Ázsiában” címmel zajlott előadás Békéscsabán, a Mathias Corvinus Collegium helyi képviselete szervezésében. A pakisztáni fiatalok médiahasználatáról tartott előadást Amna Zulfiqar médiakutató, akivel a 7.Tv Aktuális című műsorában D. Nagy Bence műsorvezető beszélgetett.

A csabai földes utak karbantartásánál is törekednek a fenntarthatóságra

2023 szep 23 - 10:32
Az idei évben 3000 tonna építőanyag jutott a békéscsabai bel- és külterületi földes utcák karbantartására, amely munkálatokat a Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. munkatársai végezték el. Az önkormányzat a nagyszabású út- és járdafejlesztési programból visszamaradt anyagokat hasznosította újra.

Békéscsabán november 4-én és november 11-én lesz lomtalanítás

2023 szep 23 - 09:32
A Tappe Hulladékgazdálkodási, Köztisztasági Szolgáltató Kft. közzétette az idei negyedik negyedévre vonatkozó ügyfélfogadási rendet és a hulladékgyűjtési naptárt, mely szerint a lomtalanítást Békéscsabán november 4-én és 11-én tartják majd.

Magyarországon már csaknem 80 000 zöld rendszámos jármű közlekedik

2023 szep 23 - 08:39
Magyarországon már csaknem 80 000 zöld rendszámos jármű közlekedik, amelyek a teljes gépjárműállomány kevesebb mint 2 százalékát adják, a forgalomban viszont a környezetkímélő járművek felülreprezentáltak - közölte a Magyar Elektromobilitás Egyesület (Elmob) pénteken, az autómentes napon az MTI-vel.

Több százan ültek kerékpárra a békéscsabai autómentes napon

2023 szep 23 - 07:32
Több százan gyűltek össze az autómentes nap békéscsabai állomásának záró rendezvényén a Szent István téren, hogy a Critical Mass elnevezésű bringás felvonulással hívják fel a figyelmet a kerékpározásra. A programok már délután elindultak, hiszen a főtéren különböző kerékpáros és rolleres ügyességi pályák várták a látogatókat.

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a vasúti biztonság érdekében

2023 szep 23 - 06:24
Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a vasúti biztonság érdekében szeptember 25-től október 2-ig - közölte az Ország Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata pénteken a rendőrség honlapján.

A nemzeti összetartozást erősítette a szlovákiai magyarok fellépése

2023 szep 22 - 19:45
Szlovákiai magyar kultúra estet tartottak pénteken a Csabagyöngye Kulturális Központ stégszínpadán. A rendezvényen a Dió Héj citerazenekar és a Megyer Táncegyüttes lépett fel.

Új fejlesztések a békési református egyházközségnél

2023 szep 22 - 19:00
Sajtótájékoztató keretében számoltak be a békési református egyházközség vezetői a templomuk legújabb fejlesztéséről és az egyházközség elmúlt időszakának fontosabb eseményeiről.

Ez nem aprópecsenye! – A Brassót győzték le a csabai röplabdások

2023 szep 22 - 18:28
Folytatta szereplését Lugoson a Swietelsky-Békéscsaba, ellenfelük a román élvonalba frissen feljutott, de jelentős erősítéseket végrehajtó Brassó együttese volt.

Napokra leáll az egyik nagy hazai bank

2023 szep 22 - 18:11
Három nagy hazai bankcsoportot egységesítenek az MBH Bank égisze alatt, ehhez azonban informatikai átállás is szükséges. Ez fennakadásokat okozhat a bank egyes szolgáltatásainak működésében az átállás napján, illetve az azt megelőző és a következő napokban.

Autómentes világnap: Tematikus hetet szerveztek a Trefortban

2023 szep 22 - 17:38
A Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium közlekedési munkaközössége csatlakozott az autómentes világnaphoz. Ennek apropóján nagyszabású rolleres és kerékpáros felvonulást szerveztek, amelyen közel 40 rolleres és 70 kerékpáros vett részt.

Új ipartörténeti kiadvánnyal büszkélkedhet a Békési Ipartestület

2023 szep 22 - 17:05
Ünnepélyes keretek között megrendezett könyvbemutatóval ünnepelte legfrissebb ipartörténeti kiadványát a Békési Ipartestület. A helyi polgármesteri hivatal díszterme csordulásig megtelt vendégekkel, akik a helytörténeti könyv bemutatójára érkeztek.

Rosszul beállított vezeték nélküli eszközök zavarják a meteorológiai radarokat

2023 szep 22 - 16:25
Rosszul beállított vezeték nélküli eszközök zavarják a meteorológiai radarokat - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán csütörtökön.

Hírek

Cím
Bélmegyer konyha heti menü

2023

Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén…

Figyelem! EBOLTÁS!

Értesítjük a lakosságot,…

Dareh 2023. III. negyedévre vonatkozó lakossági tájékoztató

 

Ügyfélfogadás rendje:

Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén…

Lomtalanítás Bélmegyeren 2023. június 2.

A DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. értesíti…

Áramszünet 2023. május 22.

Tisztelt Ügyfelünk! 

Áramszünet 2023. május 12.

Tisztelt Ügyfelünk! 

Rendőr- és Tűzoltónap

Bemutatókat, játékos programokat szervez a rendőrség és a katasztrófavédelem április 27-én 9…

Óvodai beiratkozás 2023.

HIRDETMÉNY

Értesítjük a Tisztelt…

Oldalak