Behir.hu

Feliratkozás Behir.hu hírcsatorna csatornájára Behir.hu
Frissítve: 6 óra 41 perc

Befejeződött a játszóház kialakítása Gyulán

6 óra 50 perc
Befejeződött az egykori alispáni lak helyén, mintegy 300 millió forint uniós támogatásból létrehozott játszóház kialakítása Gyulán - közölte a projektgazda közleményben az MTI-vel.

Berki tücsökmadarak pirregnek a kis-sárréti ligetekben

7 óra 44 perc
A Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületét járva ezekben a hetekben sokfelé hallhatjuk a berki tücsökmadarak jellegzetes, pirregő énekét.

Tekerünk és védünk! - Ismét szolgálatba álltak a biciklis rendőrök Csabán

8 óra 39 perc
Idén nyáron is működik kerékpáros rendőrjárőr-szolgálat Békéscsabán.

HM: Elmarad a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató

9 óra 34 perc
A orosz-ukrán háború miatt elmarad a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.

Hegyi len virít a Hármas-Körös töltésein

10 óra 42 perc
Májusban a Körös-Maros Nemzeti Park löszpusztáin és a Körös folyó töltésein is találkozhatunk egy látványos, égszínkék virággal, a hegyi lennel.

Diákok pályaműveit díjazták az EDÜ-n

2023 jún 2 - 19:05
Az Erkel Diákünnepek nagy múlttal bíró összművészeti tehetségkutató és gondozó rendezvény középiskolás diákok számára. Péntek délután a gyulai Kohán Képtárban tartottak díjátadóval egybekötött kiállításmegnyitót, az EDÜ-re nevezett fotográfiákból.

Korábban még nem látott festményekből nyílt Munkácsy-kiállítás Szarvason

2023 jún 2 - 18:28
Először állítottak ki hét, korábban még a nagyközönség számára nem bemutatott Munkácsy Mihály művet a Szarvasi Tessedik Sámuel Múzeumban, a Munkácsy Most tárlat részeként. A kiállításban Pákh Imre amerikai-magyar üzletember Munkácsy gyűjteménye látható szeptember 10-ig, ez idő alatt összesen 75 alkotás tekinthető meg.

Röplabda: elkezdődött U17-es országos döntő Békéscsabán

2023 jún 2 - 18:05
Három napon keresztül Békéscsaba ad otthont az U17-es Országos Bajnokság döntőjének. A Békéscsabai Röplabda Akadémián az ország legjobb serdülő csapatai pénteken a csoportmérkőzéseket vívták meg, míg a torna szombaton a keresztjátékkal és elődöntőkkel folytatódik, vasárnap pedig a helyosztókkal zárul.

Melyek a tanári pálya 21. századi érzelmi kihívásai?

2023 jún 2 - 17:36
Dr. Tari Annamária pszichoanalitikus, pszicho-terapeuta volt a Mathias Corvinus Collegium pedagógus konferenciájának vendége pénteken. A szakember előadásában arra reflektált, miként változott meg a társadalom, ezzel együtt pedig a tanári munka az online tér előretörésével.

Emléktáblát avattak Ancsin Pálné tiszteletére

2023 jún 2 - 17:00
Emléktáblát avattak Ancsin Pálné, a Padrah Lajos Általános Iskola egykori igazgatójának tiszteletére az Erzsébethelyi Általános Iskolában.

Együttműködik a Szegedi Egyetem és a Gyulai Tankerületi Központ

2023 jún 2 - 16:24
Egyetem-Tér-Gyula elnevezéssel első alkalommal tartott közös érdekérvényesítő rendezvényt a Szegedi Tudományegyetem és a Gyulai Tankerületi Központ a gyulai Vigadóban, péntek délelőtt. A résztvevő több száz diák ízelítőt kaphatott az egyetemi élet érdekességeiből.

Kultúra, művészet, életfilozófia: Japán napok a Békés Megyei Könyvtárban

2023 jún 2 - 15:57
Csütörtök délután kezdődött el a Japán Napok elnevezésű rendezvénysorozat a Békés Megyei Könyvtárban. Az esemény célja, hogy minél többen megismerhessék a távol-keleti országot.

Jubileumi gálaműsort adott a Lencsési Általános Iskola a Csabagyöngyében

2023 jún 2 - 15:26
Fennállásának 12. évfordulója alkalmából adott jubileumi gálaműsort a Lencsési Általános Iskola a Csabagyöngye Kulturális Központban csütörtök este. Az intézmény igazgatója kiemelte, hogy a rendezvénnyel az elmúlt bő egy évtized legemlékezetesebb pillanatait foglalták össze.

Új kereszténydemokrata szervezet alakult Kunágotán

2023 jún 2 - 14:40
Csütörtökön délután megalakult Kunágota helyi KDNP szervezete, melynek elnökévé Süli Ernőt választották. Az alakuló ülést követően Azbej Tristan, a párt országos alelnöke tartott előadást a kunágotai művelődési házban.

Miért löszös a Körös?

2023 jún 2 - 13:45
Több olvasónk is jelezte, hogy a napokban megszokottnál lényegesen sötétebb a békéscsabai Élővíz-csatorna színe. (A csabai köznyelvben az Élővíz-csatornát sokszor Körösnek hívják.)

Cél a mozgásfejlesztés – több száz óvodás táncolt Békéscsaba főterén

2023 jún 2 - 13:00
Több száz óvodás néptáncolt Békéscsaba főterén csütörtök délután. Az „Aki nem lép egyszerre” program részeként a nagycsoportosok egy éven át sajátították el a néptánc alapjait, a tanultakat pedig egy közös műsorban mutathatták be a nagyközönség előtt.

Dr. Varga Franciska: Mindenképp menjünk a szabadba, de figyeljünk a kullancsokra

2023 jún 2 - 12:27
A jó idő beköszöntét a kirándulni vágyók és az állattulajdonosok egyaránt a kullancsok megjelenésével is azonosítják. A vérszívóval szembeni hatékony védekezésről dr. Varga Franciska békéscsabai háziorvossal beszélgetett a 7.Tv Aktuális című műsorában D. Nagy Bence műsorvezető.

Diáksportos elismerések

2023 jún 2 - 11:34
Békéscsabán komoly hagyományai vannak iskoláink Diákolimpiákon való szereplésének, és országos döntők megrendezésének. Amikor beindul a versenyszezon, szinte nincs olyan hét, hogy egy-egy eredményes szereplésről ne kapnánk híreket, amelyek büszkességgel töltik el a gyermekeket, szülőket, felkészítő pedagógusokat, edzőket.

A jaminai bányatavak fejlesztésére nyílik lehetőség egy nemzetközi pályázatban

2023 jún 2 - 10:27
A jaminai bányatavak fejlesztését célzó, határon átnyúló kezdeményezéseket támogató program pályázati kiírására közösen jelentkezhet Békéscsabának és az Arad megyei Ghioroc (Gyorok) - osztotta meg közösségi oldalán Opauszki Zoltán, Békéscsaba környezetvédelmi és turisztikai ügyekért felelős tanácsnoka.

Hírek

Cím
Bélmegyer konyha heti menü

2023

Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén…

Lomtalanítás Bélmegyeren 2023. június 2.

A DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. értesíti…

Áramszünet 2023. május 22.

Tisztelt Ügyfelünk! 

Áramszünet 2023. május 12.

Tisztelt Ügyfelünk! 

Rendőr- és Tűzoltónap

Bemutatókat, játékos programokat szervez a rendőrség és a katasztrófavédelem április 27-én 9…

Óvodai beiratkozás 2023.

HIRDETMÉNY

Értesítjük a Tisztelt…

Új ügyeleti alapellátással kapcsolatos tájékoztatás

Az ügyeleti alapellátást 2023. május 1-tól Békés vármegyében is az Országos…

Dareh 2023. II. negyedévre vonatkozó lakossági tájékoztató

A DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. tisztelettel tájékoztatja Önöket, hogy…

Ebzárlat és legeltetési tilalom


2023. április 01. – 21. közötti időszakra vonatkozóan…

Oldalak